• ZIT JE MET EEN VRAAG?

 • Neem supersnel contact op!

 • Klik hier

 • Verhoeven Interieur haalt oude pareltjes vanonder het stof

  Artikel geplaatst op: 27/02/2020, met categorie: In de kijker


  “Topwerk en vakmanschap!”, “Een aanrader!”, “Prachtig werk!”. Nee, deze Google reviews gaan niet over ons kantoor. Wel over Verhoeven Interieur, een klant van ons, die zo te horen goed op dreef is.

  Alle lof is bestemd voor deze opmerkelijke kerel: Jeroen Verhoeven. Hij volgde zijn hart en waagde nog niet zo lang geleden de sprong naar fulltime ondernemerschap.

  Gelukkig landde hij net zo zacht als de materialen waarmee hij oude zitmeubels herstoffeert. In zijn atelier in Oordegem haalt hij letterlijk oude pareltjes vanonder het stof en stopt ze met veel liefde in ‘t nieuw. En hij maakt nog veel meer moois. Wat dan wel? Ontdek het in dit interview.

  Een starter in de kijker bij Boekhoudkantoor Karin Beeckman! 😊

  Herstoffering, een hippe business

  Jeroen wist al vroeg dat hij een passie had voor interieur. Maar wat hij er uiteindelijk mee wilde doen, werd toch wat van een zoektocht. “Ik heb een diploma interieurarchitectuur op zak, inderdaad. Algauw merkte ik dat het niet echt mijn ding was. Ik wilde meer met mijn handen werken. Als bij toeval ben ik toen in een herstofferingscursus gerold en daarin kon ik me helemaal uitleven.”

  Herstoffering van zitmeubilair werd dan ook de core business van Verhoeven Interieur. Een hippe business, zo blijkt. “Het zijn zeker niet alleen de oudere mensen die me contacteren. Steeds meer jonge gezinnen willen budgetvriendelijk leven en zijn into recyclage. Vergeet ook niet de emotionele waarde van meubelstukken. De oude zetel van je oma, bijvoorbeeld, die je nooit ofte nimmer wil wegdoen. Die knap ik met veel liefde op voor jou.”

  “Ook altijd mooi om te zien is de ‘voor’ en de ‘na’. En de reacties van de klanten daarbij, die geven me nog het meest voldoening. Een herstoffering is altijd een grote surprise, want je weet natuurlijk niet van tevoren hoe je je meubel terugkrijgt. Mijn klanten zijn altijd blij verrast en, zoals ze zelf aangeven, zeer tevreden met het resultaat.”

  Totaalinrichting op maat

  En Jeroen doet nog meer. “Ik bied ook totaalpakketten aan voor mensen die hun interieur willen inrichten of vernieuwen. Mijn studies komen hier dan ook goed van pas. Ik teken een ontwerp op maat en we werken dat volledig uit. We? Dat zijn de vaste partners met wie ik samenwerk. Mag ik hier even reclame maken?” (lacht) Vooruit dan maar, Jeroen. 😉

  “Zo werk ik samen met Vintagemeubelen (Willem Fouqaert), Maatwerk Davy Schollaert, Schilderwerken Van Nuffel, Gram Design, Albafloors, ArtStone en Livingdesign. Bij deze topfirma’s vraag ik voor mijn klanten de offertes aan en daarna volg ik hun projecten nauwgezet op.

  Nu gaat dat over een keuken, een living, een kinderkamer, het gelijkvloers… In de toekomst wil ik graag uitbreiden en ook gordijnen en tapijten aanbieden. Een totaalpakket op maat, dus. Zo zie ik mezelf graag groeien. Het zou nog leuker zijn als ook mijn partner Jasper mee in de zaak zou stappen.”

  De boekhouder die je helpt springen

  De man achter Verhoeven Interieur is een prille starter en kijkt toch vol zelfvertrouwen naar de toekomst. Zou dat iets te maken hebben met zijn boekhouder? “Toch wel”, begint Jeroen. “Ik ben heel blij dat ik uiteindelijk bij Boekhoudkantoor Karin Beeckman ben beland. Ik kende Karin nochtans al van vroeger. Ik stond samen met haar dochter jarenlang in de Chiroleiding.”

  “In 2016 ben ik begonnen in bijberoep, toen nog bij een andere boekhouder. Maar eerlijk, ik was er niet tevreden over. Ik stelde allerlei vragen en kwam met nóg meer vraagtekens buiten. Ik had geen inkijk in mijn boeken, wist niet eens of ik goed bezig was, in welke richting het zou gaan. Dus zei ik ‘foert’ en ging luisteren bij Karin. De uitleg die zij me gaf was zeer verhelderend. Ik heb meteen mijn hele dossier overgezet naar haar kantoor, zonder twijfelen.”

  Sinds september 2019 is Jeroen volledig zelfstandig. “Dat is best wel een dilemma geweest, ja. Ik werkte nog in dienst bij een fijn bedrijf, maar ik wilde niet in die routine blijven hangen. Ik merkte dat ik mijn bijberoep eigenlijk veel liever deed. Karin heeft me toen echt wel geholpen bij mijn keuze. Ze heeft alle mogelijke pistes gestaafd met concrete cijfers en zo de haalbaarheid aangetoond. Toen was ik pas gerust en ben ik dan toch gesprongen.”

  “Als er iets is, wat dan ook, dan kan ik elke werkdag bij Jens terecht. Ik hoef maar te mailen en ik krijg dezelfde dag nog, soms binnen het uur al, een antwoord.”

  Bel me, schrijf me…

  De wisselwerking met het boekhoudkantoor verloopt heel vlot, vertelt Jeroen verder. “Mijn dossierbeheerder is Jens. Als er iets is, wat dan ook, dan kan ik elke werkdag bij hem terecht. Ik hoef maar te mailen en ik krijg dezelfde dag nog, soms binnen het uur al, een antwoord.”

  “Ik zit nu in de opstartfase en dan verandert er nog zoveel. Momenteel denk ik erover een camionette te kopen. Karin zegt: bel maar, stuur maar, kom eens af en we kijken wat mogelijk is. Bij elke stap die ik zet, vraag ik of het wel haalbaar is. Per kwartaal spring ik eens binnen voor een vlugge update en elke 2 kwartalen hebben we een grondig onderhoud. Dan overloopt Karin alle cijfers en geeft ze tips om uit te breiden en te groeien.”

  “Karin is zeker niet de duurste en ook niet de goedkoopste. Maar ze staat er 100 % voor haar klanten, om hen te begeleiden en persoonlijk op te volgen. Ik heb het andere uiterste meegemaakt en dat is een wereld van verschil, echt waar.”

  Aan alle twijfelaars: gewoon doen!

  Rest ons nog de traditionele afsluiter: we vroegen aan Jeroen wat zijn ultieme tip is voor collega-ondernemers. “Mijn grootste struggle was of ik van bijberoep naar hoofdberoep durfde te gaan. Ik had wel een partner en mijn familie als back-up, maar toch… En nu ben ik zo blij dat ik volledig zelfstandig ben. Aan al die twijfelende bijberoepers: gewoon doen!”

  “Ik had nooit gedacht dat mijn business zo vlug al zou renderen. De klanten blijven maar komen, ook dankzij een goede mond-tot-mondreclame. Daar moet je natuurlijk zelf ook genoeg voor doen.”

  “En nog een gouden raad: laat je goed begeleiden bij je overstap. Zorg dat je een boekhouder hebt die je dossier goed beheert, iemand op wie je blindelings vertrouwt. Als Karin zegt ‘go!’ dan doe ik dat gewoon, zonder nadenken. Ze gelooft in mij en dat boost mijn zelfvertrouwen.”

  Bedankt Jeroen Verhoeven voor dit dynamische interview! We wensen je een stralende toekomst toe met Verhoeven Interieur.


  Bronnen foto’s:

  Interview & tekst: Copywriter Myriam Beeckman