• ZIT JE MET EEN VRAAG?

 • Neem supersnel contact op!

 • Klik hier

 • ORA Group blaast exact 10 kaarsen uit op een ‘super’veilige manier

  Artikel geplaatst op: 24/03/2021, met categorie: In de kijker


  Voor ORA Group in Wevelgem is jouw veiligheid geen kwestie van geluk. Wél van betrouwbaar preventieadvies, gerichte veiligheidscoördinatie, milieuprojectbegeleiding, brandbeveiliging en degelijke opleidingen.

  Al die expertise huist netjes binnen ORA Group, die bestaat uit 4 vennootschappen met in totaal 17 personeelsleden. Dit jaar blaast de organisatie exact 10 kaarsen uit op een ‘super’veilige manier. Straks meer daarover!

  Frank Lepoutre is één van de vennoten en beheert ORA INFRA, de pijler die focust op milieu, projectbegeleiding en externe milieucoördinatie. En zijn boekhouding? Die beheert Boekhoudkantoor Karin Beeckman… ook op een veilige manier, uiteraard. 😉

  ORA Group - 4 pijlers

  Enne… hoe zit dat bij jou op de werkvloer?

  ORA Group biedt het totaalplaatje… als enige in België!

  Al die regels, wetgeving en kleine lettertjes… voor een leek is veiligheid op en naast de werkvloer een verwarrend kluwen. “Wel, juist daarom…”, begint Frank. “ORA Group is uniek in België, omdat wij álle veiligheidsgerelateerde zorgen binnen een bedrijf op ons nemen: veiligheid & preventie, milieu & kwaliteit, brandbeveiliging & EHBO en alle bijhorende opleidingen voor het personeel.”

  “Die ruime expertise is organisch gegroeid vanuit een duidelijke missie. ORA Group begon 10 jaar geleden met oprichter Olivier, die als zelfstandig preventieadviseur aan de slag ging. Hij had jarenlang in de “zware” industrie gewerkt en wist als geen ander hoe belangrijk dat preventieluik was. Niet veel later kwam Benoît erbij als eerste medewerker en gedreven instructeur.”

  “En zo trok ORA Group steeds meer klanten aan… In 2015 leerde ik Olivier kennen in een cursus niveau 1. Ondertussen was ook de pijler ORA FIRE SAFE PLUS erbij gekomen en bleef het oorspronkelijke ORA MANAGEMENT maar groeien. Ikzelf werkte toen al 20 jaar in dienst als milieucoördinator en preventieadviseur. En uiteindelijk werd ik de medevennoot bij ORA Group. Mijn expertise zit vervat in ORA INFRA.”

  “Met al die verschillende experten in huis werd in 2017 uiteindelijk de ORA ACADEMY opgericht. We werken nu ook met freelancers en hebben in totaal een 15-tal lesgevers. Die geven zowel open trainingen als ‘in company’ opleidingen binnen alle takken van onze organisatie.”

  Voor elk bedrijf, groot én klein, is een veilige werkvloer cruciaal

  Alvast een mooi businessverhaal! Maar welke bedrijven kunnen bij ORA Group dan precies terecht?

  Frank: “Letterlijk élk bedrijf dat minstens 1 werknemer (geen vennoot) op de payroll heeft of beroep doet op minstens 1 interim (uitzendkracht). Vele ondernemers zijn zich hier niet van bewust… Van zodra je mensen in dienst hebt of inleent, val je onder dezelfde wetgeving als de grote spelers met 1000 man personeel. Of je nu producten of diensten verkoopt, ook dat blijft gelijk. Want op elke werkvloer kunnen er ongevallen gebeuren, toch?”

  “Nog iets wat vaak voorkomt, zijn bedrijven die een inspecteur over de vloer hebben gekregen. Ineens is daar een waslijst van zaken die niet (meer) in orde zijn en moet er dringend een actieplan op tafel komen. Samen met de klant tekenen én voeren wij dat plan dan uit.”

  ORA Group werkt niet op contract, wel op bedrijfsgrootte. Nog zo’n troef! “Met elke klant bespreken we samen: wat is prioritair voor hen? Wat is budgettair haalbaar? Bij sommige bedrijven gaan we 1 dag per maand langs en bij andere is dat 2 dagen per week.”

  “We werken zowel ter plaatse bij de klant als op kantoor, afhankelijk van de behoefte, en houden zo het volledige plaatje nauwlettend in het oog. Dat is onze sterkte: wij bieden het totaalpakket aan en de klant heeft slechts één aanspreekpunt voor al zijn veiligheidszaken. Een win-winsituatie, dus!”

  ORA Group - Coronamaatregelen

  Een no-nonsense relatie met de boekhouder, recht vanuit de buik

  Frank leerde Karin Beeckman kennen tussen pot en pint. “Ik ben bestuurslid van de fanfare in Dadizele en Karins partner, Krist, is er huidig voorzitter. Toen ik begon te werken bij ORA MANAGEMENT was ik op zoek naar een boekhouder met wie ik een goede vertrouwensband kon opbouwen.”

  “Na een tijdje nam Karin mijn boekhouding over, ze heeft me daarin prima ondersteund. Ik had onmiddellijk veel vertrouwen in haar en haar team. Sindsdien begeleidt Karin mij verder in mijn groei als ondernemer.

  “Nu voelt die klik supergoed, recht vanuit de buik en no-nonsense: keep it simple en doe gewoon wat moet! Die spirit vind je dus ook terug bij ORA Group. O ja, en ook hier is er sprake van een win-winsituatie. Ik heb het boekhoudkantoor onlangs nog aangeraden aan mijn buur en omgekeerd heb ik ook al enkele klanten van Karin mogen verder helpen.”

  “In het begin kende ik heel weinig van boekhouden. Karins team stuurde me stapsgewijs aan en vertelde wanneer ik wat precies moest doen. Nog steeds, trouwens. Zij vormen mijn sterke ruggengraat op wie ik blindelings vertrouw.”

  Altijd ruimte voor vragen en advies, zelfs aan de toog

  Hoe die samenwerking dan precies verloopt? “Ik ben zeer tevreden van Boekhoudkantoor Karin Beeckman! Alles verloopt steeds vlot”, aldus Frank.

  “In het begin kende ik heel weinig van boekhouden, moet ik toegeven. Karins team stuurde me stapsgewijs aan en vertelde wanneer ik wat precies moest doen. Nog steeds, trouwens. Zij vormen mijn sterke ruggengraat op wie ik blindelings vertrouw.”

  Jens is mijn dossierbeheerder. Hij werkt efficiënt en is heel ‘to the point’. Als ik hem bel of mail, krijg ik binnen de 5 minuten al een antwoord terug. En weet hij het niet meteen, dan krijgt hij het binnen de kortste keren in orde via Karin. Te pas en te onpas mag ik hem bellen, want ja… ik werk vaak ‘s avonds. Die flexibiliteit apprecieer ik enorm.”

  “Elke kwartaal bekijken Karin en ik samen de cijfers, dat zijn steeds waardevolle overlegmomenten. Tussendoor blijft haar team mijn dossier nauwlettend opvolgen. En op zaterdagavond zien (of liever: zagen) we elkaar al eens aan de toog. Zelfs dan is er nog ruimte voor vragen en advies. Super gewoon!“

  ORA Group - Oscar

  Een ‘super’veilige toekomst met een thumbs up van Oscar

  Hoe de toekomst eruitziet voor ORA Group? “Wij mikken op een verdere gestage groei binnen zowat alle pijlers. Dat vertaalt zich naar openstaande vacatures: momenteel zijn we op zoek naar salesmensen en technici voor de FIRE SAFE PLUS. Interesse? Motivatiebrieven met cv’s mogen naar olivier@oramanagement.be. Ook open sollicitaties ontvangen wij graag!”

  “Ons uiteindelijke doel is om onze naamsbekendheid te verspreiden over het hele land. Tegelijk willen we meer bewustwording creëren: het grote publiek warm maken voor veiligheid en milieugericht ondernemen.”

  ORA Group is op dit moment al goed bezig met een nieuwe huisstijl en uitstraling. Frank: “Klopt! En ook onze website is in remake. Dit jaar bestaan we exact 10 jaar, dus vandaar. En o ja, heb je Oscar al ontmoet op onze online kanalen? Deze 3D-Superman is de vriendelijke, maar kordate verpersoonlijking van wat we dagdagelijks doen: ‘Your Safety, Our Mission’!

  Dat wordt een ‘super’veilige toekomst, inderdaad. Bedankt voor dit verhelderende interview, Frank!

  Ook benieuwd naar ons boekhoudkantoor?


  Foto’s: Facebookpagina ORA & website ORA Group

  Tekst & Interview: Copywriter Myriam Beeckman