• ZIT JE MET EEN VRAAG?

 • Neem supersnel contact op!

 • Klik hier

 • Nieuwe fiscale regeling bijverdienen sportsector?

  Artikel geplaatst op: 03/04/2021, met categorie: Belastingen  Bron: Taxwin

  Is er een nieuwe regeling als je wil bijverdienen? Ja en neen. Sinds 2018 kon je als verenigingswerker een € 6.000 per jaar belastingvrij bijverdienen. Maar in 2020 maakte het Grondwettelijk Hof een einde aan dit systeem van onbelast bijverdienen. Ondertussen is er een aangepaste (en voorlopige!) regeling voor bijverdienen in de sportsector.

  nieuwe regeling bijverdienen sportsector 2021

  Aangepaste regeling bijverdienen sportsector

  Deze aangepaste regeling werd dus specifiek opgezet voor verenigingswerkers in de sportsector. Het gaat niet enkel om voetbaltrainers of scheidsrechters, maar ook om een secretaris of penningmeester van een sportclub.

  Let op! Deze regeling duurt (voorlopig) tot 31 december 2021.

  Tegen welke vergoeding bijverdienen?

  Er is een max. van € 6.390/jaar of € 532,50/maand (2021) voor bijverdienen in de sportsector. Afspraken rond de vergoeding moeten in een overeenkomst staan. De ongeïndexeerde vergoeding bedraagt minstens € 3,57/uur. Per kwartaal kunnen er max. 50 uren gewerkt worden via dit stelsel.

  is deze vergoeding Belastingvrij?

  Neen. Op deze vergoedingen zal een afzonderlijke belasting van 20% gelden. Er mag wel op het brutobedrag van de inkomsten eerst nog een forfaitaire kostenaftrek van 50% toegepast worden, waardoor je effectief maar 10% belasting zal betalen. De vereniging zal zelf ook nog 10% solidariteitsbijdrage moeten betalen aan de RSZ.

  Voorwaarden?

  Je moet minstens 1 dag gewerkt hebben als loontrekkende/ambtenaar in de 12 tot 9 maanden voorafgaand aan de start van het verenigingswerk. Ook als je in die periode zelfstandige in hoofdberoep was en sociale bijdragen betaald heeft, kom je in aanmerking.

  Samengevat

  Je kon al sinds 01.01.2018 fiscaal vriendelijk bijverdienen in de sportsector tot max. € 6.390 per jaar. Vroeger was dit onbelast onder de Bijkluswet, maar sinds 01.01.2021 betaal je (slechts) 10% belastingen. Deze regeling loopt nog tot eind 2021.

  Nog vragen hierbij?
  Ons boekhoudteam staat voor je klaar!