• ZIT JE MET EEN VRAAG?

 • Neem supersnel contact op!

 • Klik hier

 • Tiny House Belgium boekt grote successen

  Artikel geplaatst op: 10/07/2019, met categorie: In de kijker


  Op het eerste gezicht zou je denken dat het om een hippe stacaravan gaat. Want een Tiny House is maximaal 7,2 meter lang, 4 meter hoog en 2,5 meter breed. Het staat op een trailer en is dus verplaatsbaar.

  “Maar dat is niet de bedoeling”, legt Arno Geunes uit. Hij is de zaakvoerder van Tiny House Belgium en heeft een duidelijke visie.

  “Onze Tiny Houses zijn unieke, volwaardige huisjes op maat van de klant die er voltijds in gaat wonen op een vaste plek. Daarin onderscheiden we ons dus meteen van de toeristische sector.”

  Tiny House Belgium brengt een geweldig woonconcept waar wij als boekhoudkantoor 100 % achter staan. En daarom zetten wij deze fijne klant heel graag in de kijker!

  Leef bewuster, goedkoper én gelukkiger

  “Een Tiny House gaat gepaard met een bijzondere levensstijl”, vertelt Arno verder. “Want je kiest er bewust voor om ecologisch te leven. Zo’n huisje is echt wel klein, dus er is bijna geen stockageruimte. Je leeft enkel met wat belangrijk is en ook niet meer dan dat. Het doet je twee keer nadenken voor je iets koopt.”

  Ook de huisjes zelf zijn ecologisch opgebouwd. Zo gebruikt Arno schapenwol als isolatie en installeert hij droogtoiletten. En wie bereid is deze mindswitch te maken, geniet nog vele andere voordelen.

  “Een Tiny House is écht betaalbaar. Met je spaarcenten kom je meestal wel toe. Het vergt niet veel onderhoud en de vaste kosten zijn beperkt tot een minimum. Zo verbruik je en betaal je maar 1/10 van het water en 1/5 van de elektriciteit dan normaal.

  Mijn medewerker Thomas, die ook in een Tiny House woont met zijn gezin, hoeft daardoor maar halftijds te werken. Zo kan hij extra veel tijd vrijmaken voor zijn gezin, zijn vrienden én zichzelf.”

  Wetgeving hinkt achterop

  “Maar een Tiny House is zeker niet aan iedereen besteed”, geeft Arno toe. “En ook de wetgeving in ons land loopt nog geweldig achter. Een Tiny House bestaat momenteel nog niet voor de wet. Dus elke gemeente houdt er zowat zijn eigen regels op na. Het is onoverzichtelijk kluwen.”

  Daarom werd Tiny Houses Vlaanderen VZW opgericht, hét kenniscentrum rond deze materie. Daar kan je terecht met al je vragen. Contact opnemen kan via info@tinyhouses.vlaanderen.

  “Of schrijf je in voor één van onze lezingen. Die duurt 2,5 uur en daarin geven we zoveel mogelijk informatie mee. Hou onze website in de gaten voor de eerstvolgende datum.”

  “Karin is geen boekhouder die enkel bezig is met cijfers, integendeel. Haar aanpak is heel warm en persoonlijk.”

  Enthousiaste boekhouder

  Arno kwam eerder toevallig bij Boekhoudkantoor Karin Beeckman terecht. “Toen ik nog maar pas gestart was met de VZW ontmoette ik Krist, de partner van Karin, tijdens een netwerkmeeting. Ik zocht nog een boekhouder en zo ging de bal aan het rollen.”

  “Karin was meteen heel enthousiast over het concept en kon zich ook vinden in de filosofie van Tiny House Belgium. Op mijn beurt kon ik haar manier van werken ook zeer waarderen. Zij is geen boekhouder die enkel bezig is met cijfers, integendeel. Haar aanpak is heel warm en persoonlijk.”

  Tijd voor de volgende stap

  Arno is nu ongeveer 2,5 jaar zaakvoerder van Tiny House Belgium, maar het bedrijf bestond al langer.

  “Ik heb de zaak indertijd overgenomen van Louis De Keyser. Dat ging heel spontaan, aangezien ik al intensief bezig was met de VZW. Louis liet me een mooie klantenlijst na en daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Mijn business is nu echt aan het boomen. Ik heb heel veel geluk gehad.”

  “Net omdat ik het zo geweldig druk heb momenteel, ontgaat de administratie mij een beetje. Het is al even geleden dat ik bij mijn boekhoudkantoor ben langsgeweest.”

  “Maar dat zal binnenkort zeker gebeuren. Want ik ben stilaan klaar voor een volgende belangrijke stap: die van eenmanszaak naar een bvba. En ik heb er alle vertrouwen in dat Karin en haar team me daarbij prima zullen begeleiden.”

  Gewoon springen

  En de ultieme tip van Arno voor collega-ondernemers?

  “Dat ze moeten springen! Heel veel mensen lopen met het idee rond om iets te ondernemen, maar ze durven niet. Wel, die mensen moedig ik graag aan. Ga er gewoon voor, de rest wijst zichzelf wel uit. Spring, net zoals ik heb gedaan.”

  Bedankt, Arno, voor dit boeiende gesprek en veel succes!


  Interview & tekst door Copywriter Myriam Beeckman

  Foto’s van Tiny House Belgium