• ZIT JE MET EEN VRAAG?

 • Neem supersnel contact op!

 • Klik hier

 • TOPDAK kiest bewust voor minder en geeft meer

  Artikel geplaatst op: 11/06/2019, met categorie: In de kijker


  Wie zijn bedrijf de klinkende naam TOPDAK geeft én ook nog eens diezelfde domeinnaam op het web weet te versieren, heeft het marketinggewijs slim gespeeld. Peter Couckhuyt is de bedreven zaakvoerder die dit Aaigemse dakwerkersbedrijf nu al 21 jaar runt.

  Peter Couckhuyt, zaakvoerder van TOPDAK

  Al bijna even lang mogen wij Peter tot onze trouwe klanten rekenen. Wij interviewden hem over zijn ervaringen als ondernemer en zetten zijn bedrijf hier graag in de kijker. Niet dat hij die extra reclame per se nodig heeft. 😉

  TOPDAK: het perfecte totaalplaatje

  TOPDAK gaat er prat op je hele dak professioneel aan te pakken. Ze plaatsen, isoleren, repareren, onderhouden en renoveren álle soorten daken en toebehoren. Dus ook dakgoten, dakramen, zonwering en schouwen.

  “Zelfs bij de moeilijkste projecten garanderen wij een perfect, waterdicht resultaat”, zegt Peter. “Wij zijn mee met de nieuwste tendensen en normen. En we volgen regelmatig extra opleidingen. Dat stopt dus de TOP in jouw DAK.”

  Because less is more

  TOPDAK draait momenteel vlotjes op 5 ervaren topdakwerkers. “Dat is ooit anders geweest”, vertelt Peter.

  “Twee jaar geleden had ik nog 15 man die ik over heel Vlaanderen uitstuurde. Natuurlijk was dat mooi, er was werk in overvloed. Toch besliste ik bewust om te downsizen naar 4 medewerkers.”

  Peter nam deze beslissing niet omdat de zaken slecht gingen, integendeel. “Met deze bezetting bieden we onze klanten 100 % service en kwaliteit. Want less is vaak more. We hebben ondertussen heel veel know-how en materiaal in huis, maar we werken nu nog gerichter en doeltreffender.”

  “En zelf kan ik ook weer meewerken. Ik ben aanwezig op elke werf en hoef geen brandjes meer te blussen. Dat geeft me veel voldoening.”

  Geen gemakkelijk cadeau

  De samenwerking met ons boekhoudkantoor gaat al 17 jaar terug. “Ik was in de steek gelaten door mijn toenmalige boekhouder op een cruciaal moment. Niet veel later bleek hoe incompetent hij was bezig geweest met de boekhouding van TOPDAK. Een grote ramp, op zijn zachtst gezegd.”

  Via een vriend kwam Peter bij Karin terecht. “Gelukkig heeft zij de boel weer recht gekregen. Mijn dossier was absoluut geen gemakkelijk cadeau… maar wie Karin een beetje kent, weet dat ze een doorzetter is. Zij ziet geen moeilijkheden, alleen maar uitdagingen.”

  “Mijn boekhouding wordt steeds op een correcte, accurate én actuele manier gedaan. Dat is de absolute basis en die verlang ik ook van een goede boekhouder.”

  “Dat maakt onze samenwerking na al die tijd nog even sterk. Waar ikzelf met mijn bedrijf voor sta, dat herken ik ook in de werking van haar kantoor. Mijn boekhouding wordt steeds op een correcte, accurate én actuele manier gedaan. Dat is de absolute basis en die verlang ik ook van een goede boekhouder.”

  Een boekhouder met meerwaarde

  “De meerwaarde die Karin daarbij geeft, is dat ze er altijd staat als er problemen zijn. Ze is drukbezet en al eens moeilijker te vangen aan de telefoon, dat ook ja (lacht). Maar ze belt je gegarandeerd terug en maakt dan meer dan voldoende tijd.”

  “En bij dringende zaken mag je ervan op aan dat ze zich persoonlijk over jouw dossier buigt tot ze de beste oplossing vindt. En dat apprecieer ik dus.”

  Bouw aan je netwerk

  Peter is een tevreden, maar vooral ervaren bedrijfsleider. Of hij nog een gouden tip heeft voor de ondernemers onder ons?

  “Jazeker! Netwerken heeft mijn manier van zaken doen absoluut op scherp gezet. Hierdoor behaal ik met weinig moeite toch een zeer mooi resultaat.”

  En wij kunnen Peter hier alleen maar gelijk in geven. Een uitgebreid netwerk doet wonderen voor je business!

  Hartelijk bedankt voor jouw tijd, Peter.


  Interview & tekst door Copywriter Myriam Beeckman