• ZIT JE MET EEN VRAAG?

 • Neem supersnel contact op!

 • Klik hier

 • AR CREATIES legt op 5 jaar tijd indrukwekkend parcours af

  Artikel geplaatst op: 16/10/2019, met categorie: In de kijker


  Iedereen maakt wel eens zotte plannen als student, nee? Het ene idee al wat grootser dan het andere… en daar blijft het meestal bij. Maar Alexander en Renaat, oud-studenten architectuur, behoren tot die zeldzame soort.

  Als jonge visionairen wisten zij hun plannen wél waar te maken, en hoe!

  Vlak na hun studies richtten deze maten hun bedrijf AR CREATIES op. Met de A van Alexander en de R van Renaat, juist ja. En nu, een goeie 5 jaar later, mogen we spreken van een solide KMO met personeel in dienst en een stevige portie bedrijvigheid.

  AR CREATIES is ook klant bij ons boekhoudkantoor. Wij mochten hun groeiproces mee begeleiden vanaf dag 1. Een boeiend verhaal dat wij graag in de kijker zetten met dit interview!

  Zaakvoerder Renaat gaf ons met plezier tekst en uitleg, voor een keer zonder tekeningen erbij. 😉

  AR CREATIES: een totaalaanpak op maat

  Renaat mocht al meteen verklaren waarom AR CREATIES géén architectenbureau is. Hoe zit dat dan precies? “Bij AR CREATIES staan wel twee architecten aan het hoofd, maar wij begeleiden onze interieurprojecten van a tot z, van ontwerp tot uitvoering”, legt Renaat uit.

  “Daarbij zijn wij hét aanspreekpunt voor de klant gedurende het hele traject. Alexander werkt de ontwerpen uit en ik focus meer op de praktijk. Zo sta ik in voor de dagelijkse leiding en stuur ik iedereen aan.”

  AR CREATIES wil zich dus onderscheiden met een totaalaanpak op maat. “Onze klanten kunnen op beide oren slapen. We luisteren naar hun wensen, leveren een gepersonaliseerd ontwerp, zorgen voor een vlotte coördinatie én realisatie.”

  “Omdat alle communicatie enkel via ons verloopt, krijgen misverstanden dus geen kans. En als expert in ons vak kunnen we onze klanten ook perfect vertegenwoordigen. Wij staan bijvoorbeeld niet toe in te boeten op kwaliteit in functie van gemak.”

  Trots op eigen schrijnwerkerij

  Voor alle duidelijkheid: AR CREATIES doet geen ruwbouw of structurele werken. “Klopt. Wij focussen enkel op interieur”, vertelt Renaat verder. “Dat wil zeggen: renovatie van badkamers, keukens, leefruimtes… Of totaalprojecten op maat, inclusief elektriciteit, sanitair en domotica. We zorgen voor alles.”

  “Ondertussen hebben we ook een eigen schrijnwerkerij die fulltime draait op 5 schrijnwerkers. Er is veel vraag naar meubilair op maat, zowel van particulieren als van bedrijven.”

  “Wij gaan dan ter plaatse bij de klant, tekenen een 3D-model voor hem uit en doen voorstellen qua materiaal. Daarna gaan onze schrijnwerkers aan de slag. Al het maatmeubilair maken we hier zelf en daar zijn we best trots op.”

  Een indrukwekkend parcours

  AR CREATIES heeft een indrukwekkend parcours afgelegd op slechts 5,5 jaar tijd. “We zijn vrij klein begonnen, maar hebben constant ingezet op groei. Boekhoudkantoor Karin Beeckman heeft ons daarbij goed begeleid, al van bij het prille begin.”

  “Via mond-tot-mondreclame waren we bij Karin en haar team terechtgekomen. Na een kennismakingsgesprek zijn we vol vertrouwen met hen in zee gegaan. En we zijn nog steeds tevreden klant bij haar kantoor.”

  Geen nummer bij de boekhouder

  Renaat weet vooral de persoonlijke en vlotte aanpak te appreciëren. “Bij Karin ben je absoluut geen nummer en dat persoonlijke contact stellen we erg op prijs. We spreken een 5-tal keer af per jaar om de financiële plannen grondig te bespreken. Voor de rest is het kantoor vlot bereikbaar.”

  “Vanessa volgt ons dossier nauwgezet op. Ze werkt correct, snel en windt er geen doekjes om.”

  Vanessa is onze dossierbeheerder en volgt alles nauwgezet op voor AR CREATIES. Onze secretaresse maakt alle papieren klaar en stuurt die door naar haar.”

  “Vanessa let op elk detail, haalt er eventuele foutjes meteen uit en koppelt terug naar ons. Omgekeerd mogen wij haar ook altijd bellen of mailen met vragen. We krijgen telkens snel antwoord terug. Vanessa weet van aanpakken en windt er geen doekjes om.”

  Gouden businesstip!

  Heeft Renaat nog een gouden businesstip voor andere ondernemers? Toch wel. Hij herinnert zich een waardevol gesprek van 5 jaar geleden.

  “We waren nog maar pas bezig met AR CREATIES en op een event sprak ik met een ervaren ondernemer, eigenaar van meerdere bedrijven. Die gaf mij deze gouden raad: Wil je succesvol ondernemen, zorg dan dat je een goede bankier, een goede verzekeraar en een goede boekhouder hebt.”

  “Welja, ik durf te stellen dat we daarin zijn geslaagd!”, lacht Renaat. Absoluut! En op onze beurt zijn wij ook heel fier op dit dynamische duo.

  O ja, binnenkort gaat hun nieuwe showroom open in de Damstraat 15 in Wetteren. Interesse? Hou hun website dan zeker in de gaten!

  Bedankt voor dit gesprek en veel succes verder, Renaat en Alexander.


  Interview & tekst: Copywriter Myriam Beeckman
  Foto’s: AR CREATIES